הבולונז הכי מסכן וטעים בעולם 🙈

היום במשרד, אדם שאל אותי אם יש לי מתכון לבולונז. התחלתי להסביר לו, אבל ראיתי שהוא מאבד קשב. כנראה הסברתי בבלגן.

כשהגעתי הביתה והוצאתי את הבשר טחון – הבנתי שזה היום לכתוב את המתכון.

אז בטיול עם מגנום קראתי שוב מתכון שאני אוהב, של אייל שני. המתכון היה השראה, אבל שם הקשר בין המתכונים נגמר כאן (כי מי קונה אנטריקוט, קוצץ אותו, והופך אותו לרוטב בולונז, מי?)

איך מתחילים?

בוחרים עגבניות תמר מובחרות, עדיף כאלה שגדלו על בסיס מים מזוקקים בערוגה ביתית. לוקחים סיר ברזל יצוק, עדיף כמה שיותר כבד.

סתם, בולשיט. כל סיר יעשה את העבודה (אבל מה לעשות שאני מת על הסיר הזה?). 

העגבניות המצ’וקמקות שרמי לוי שלח אליכם יהיו אש. ואם התחלתם להכין ובטעות שפכתם הר של מלח על הבשר, או שגיליתם שאין עגבניות במקרר (מבוסס על סיפור אמיתי) – לא קרה כלום, עדיין ייצא לכם רוטב מפחיד.

אז איך מכינים?

לוקחים בשר טחון, של הסופר או של משהו אחר. אני השתמשתי ב-400 גרם בערך. אפשר לראות שהפרשתי קצת להמבורגר.

בשר טחון
אפשר לראות שהפרשתי קצת לטובת המבורגר

מטגנים את הבשר בסיר, 2-3 דקות על אש גבוהה, ובין ערבוב לערבוב מוציאים ירקות (עגבניות, גזר, בצל).

בצל, עגבניה וגזר
אפשר לחשוב שכואב להם לחייך

המקרר הפתיע אותי, והייתה לי רק עגבניה אחת, אז פשוט הגדלתי את כמות הרסק.

אחרי שהבשר שינה צבע (מאדום למוכן) מוציאים אותו לקופסה או קערה. משאירים את הסיר עם השמן שיחכה.

קוצצים בצל ומטגנים על אש נמוכה עד בינונית. לא לשכוח לערבב פה ושם.

קוצצים את הגזר ומוסיפים אותו לבצל. בשלב הזה הוספתי גם קוביית תיבול של בזיליקום. לא חובה.

בצל וגזר בסיר
מתחילים. הפעם באמת

חותכים את העגבניה לקוביות ומוסיפים לסיר. מטגנים מספר דקות, ואם זה נראה יבש אפשר להוסיף קצת מים. 

עגבניה, גזר ובצל
לא לשכוח לערבב

מוסיפים רסק עגבניות (אני הוספתי קצת יותר מקופסה קטנה) ומתבלים עם  פלפל שחור, סוכר, פלפל שחור גרוס, ותבלינים אחרים שאתם אוהבים (אפשר פפריקה, פטרוזיליה מיובשת). אם לא נשפך לכם כפית מלח על הבשר (אני מקווה שזה לא קרה לכם) כדאי להוסיף גם מלח לרוטב. 

רוטב בסיר

אה וכדאי גם שום (אני שכחתי להוסיף שום, אבל לדעתי שן או שתיים יכולות להשתלב שם).

אחרי שכל התערובת התגבשה לה, אפשר להוסיף את הבשר הטחון לסיר.

בולונז בשלבי הכנה
מוסיפים את הבשר

מערבבים מספר דקות, ואם זה נראה יבש אפשר להוסיף קצת נוזלים.

בולונז בסיר
ומערבבים

במקביל, מרתיחים מים לפסטה. הרוטב יהיה מוכן תוך 10-15 דקות, אז כוונו את הפסטה שתהיה מוכנה בזמן הזה. 

*טיפ שכולם כותבים אותו אז גם אני אכתוב כי זה עושה הבדל: בשלו את הפסטה 2 דקות פחות ממה שכתוב על השקית, ואז בשלו את הזמן החסר בתוך הרוטב. היא תקבל מלא טעם.

פסטה בולונז
מוסיפים את הפסטה לסיר

וזהו – בתאבון 🙂

מתכון פסטה בולונז הכי מסכנה וטעימה בעולם

2-3 מנות, בשרי, 20 דקות עבודה.

מצרכים:

  • בשר טחון (400 גרם)
  • עגבניה
  • גזר
  • בצל
  • קופסה וקצת רסק עגבניות
  • מלח, פלפל, פלפל שחור גרוס, פטרוזיליה יבשה, קוביית תיבול בזיליקום
  • כוס מים
  • 2 שיני שום כתושות
  • למי שאוהב חריף, אפשר גם פלפל ירוק חריף
  • פסטה (חצי חבילה)

הוראות הפעלה:

  • מטגנים את הבשר 2-3 דקות עם קצת שמן.
  • מוציאים לקערה.
  • מטגנים בצל קצוץ יחד עם גזר.
  • מוסיפים עגבניה חתוכה לקוביות.
  • מוסיפים קצת מים כדי שלא יתייבש ומבשלים כ-5 דקות.
  • מוסיפים רסק עגבניות ומים (בערך באותה כמות).
  • מתבלים לפי הטעם.
  • אחרי 5-10 דקות מוסיפים את הבשר ומבשלים עם מכסה כרבע שעה.
  • אל תשכחו להכין את הפסטה במקביל.
  • מוסיפים את הפסטה לרוטב, מבשלים 2 דקות וזהו.

מה עכשיו?