לסופ"ש חורפי: קדירת בשר בבירה כמו שעדי אוהבת

סיר ברזל יצוק עם בשר וירקות

משום מה עדי מאוד אוהבת קדירת בשר בבירה. אני אומר משום מה, כי עדי לא אוכלת בשר ולא שותה בירה. למזלי זה לא מפריע לה לאכול את תפוחי האדמה, הפטריות, הבצל והגזר שהתבשלו בפנים.

וכשקמתי בבוקר וגיליתי שאי אפשר לרוץ בגשם הזה (תכננתי 19 קילומטר להיום) – החלטתי לבשל.

הנחתי את המרכיבים על השיש, והתחלתי.

ירקות על קרש חיתוך

במקרה הזה בחרתי אסאדו, אבל זה יכול להיות גם כתף או נתחים אחרים שמתאימים לבישול ארוך. היתרון של האסאדו, הוא קודם כל שכבר היה לי אסאדו במקרר.

מעבר לזה, אסאדו הוא בשר שנשאר רך מאוד, וכמעט אף פעם לא מתייבש (לפחות במטבח שלי). השתמשתי בערך ב-400 גרם בשר, במחשבה שיהיו לי כאן שתי מנות של בשר. אחת להיום ועוד אחת לשבוע הבא (ואולי מגנום יקבל שאריות אם יהיה לו מזל).

בשלב הראשון, לקחתי את הבשר וצרבתי אותו 2-3 דקות על אש גבוהה. יש לי סיר ברזל יצוק שאני מאוד אוהב, אבל זה ממש לא קריטי והמתכון הזה יעבוד עם כל סיר.

אחרי דקה וחצי בערך הפכתי את הנתחים, כדי שיקבלו צבע מכל הצדדים. בין לבין פרסתי את הבצל לפרוסות, כדי שאוכל להכניס אותו לסיר מיד אחרי הבשר.

ככה זה נראה בהתחלה:

נתחי אסאדו בסיר

וככה זה נראה אחרי 2 דקות:

אסאדו צלוי בסיר

הוצאתי את הבשר לקערה, הוספתי קצת שמן לסיר ופיזרתי את הבצל על הקרקעית. בשלב הזה הנמכתי את האש, כי אני לא אוהב בצל שרוף.

הנה הבצל:

בצל בסיר

והנה שאר הירקות – גזר, פלפל ירוק חריף, גמבה, שרי, פטריות, שום. ותסלחו לי אם שכחתי משהו…

ירקות בסיר

אפשר לזרום עם הירקות בהתאם לטעם שלכם. לי למשל היה גם שורש ברוקולי, אז הוספתי (אל תגלו לעדי).

מיד אחרי הירקות, הוספתי תבלינים – מלח, פלפל, פלפל שחור גרוס, כמון (קצת), פפריקה. ערבבתי בעדינות והוספתי כוס בירה (בערך) וכף סילאן.

באיזה בירה להשתמש? זה לא ממש משנה. יש כאלה שיגידו תשתמשו רק בבירה איכותית. לא יודע. לי לא מפריע להשתמש באיזה בירה שקניתי בסופר ב-3 ב-10…

במקרה מצאתי גם ציר במקפיא. רוטב שנשאר לי פעם שעברה שהכנתי ופתאום התגלה. לא חובה להוסיף, אבל זה בהחלט תורם לטעם. אם אין לכם ציר, תוסיפו כמות גדולה יותר של תבלינים, בירה וסילאן. אה, וגם מים. כמה מים? הירקות אמורים להיות כמעט מכוסים. 

ככה זה נראה עם הציר (עדיף להפשיר אותו קודם 😉)

זה מתבשל

נתתי לזה בערך 10 דקות על אש גבוהה, ואז הוספתי את הבשר:

קדרת בשר בבירה

השקיתי את הבשר בבירה (עוד כוס בערך), סגרתי את הסיר, הנמכתי אש למינימום – ושכחתי ממנו לשעתיים וחצי הקרובות.

סיר

וזהו, אחרי כמעט 3 שעות בישול – זה מוכן:

מתכון קדירת בשר בבירה

2-3 מנות, בשרי, 20 דקות עבודה, 2-3 שעות בישול.

מצרכים:

  • ½ פלפל חריף
  • 1-2 תפוח אדמה
  • 1 גזר
  • בצל גדול ובצל קטן
  • חצי סלסילת פטריות
  • גמבה קטנה
  • 5 עגבניות שרי
  • שורש ברוקולי (אפשרי)
  • 3 שיני שום
  • סילאן
  • 1/3 – ½ ליטר בירה
  • חצי כפית פפריקה
  • קצת כמון
  • פלפל שחור
  • מלח
  • ציר מרק

אופן ההכנה:

  • צורבים את הבשר מכל הכיוונים (2-3 דקות, אש גבוהה)
  • פורסים את הבצל הגדול, הגזר, הפלפל החריף, הגמבה
  • חותכים את הפטריות לשניים (או משאירים שלמות)
  • מטגנים פרוסות בצל (2-3 דקות, אש נמוכה)
  • מוסיפים את הירקות (גזר, פלפל חריף, עגבניות שרי, שורש ברוקולי, פטריות, גמבה)
  • אש בינונית. 5 דקות.
  • בינתיים חותכים תפוחי אדמה, מוסיפים אותם ואת הבצל הקטן (שלם)
  • מוסיפים בערך חצי כפית מלח ואת שאר התבלינים
  • מערבבים בעדינות
  • מוסיפים 3-4 שיני שום, כוס בירה וכף או שתיים של סילאן (וציר מרק אם יש)
  • אש גבוהה בערך 10 דקות.
  • מוסיפים את הבשר. מסדרים אותו בין הירקות, כך שהוא חצי בתוך המים
  • משקים את הבשר בכוס בירה
  • מביאים לרתיחה
  • מכסים. אש קטנה (כמה שיותר) – 2-3 שעות בישול.
  • וזהו.

כדאי להגיש עם אורז ואפשר גם בירה בצד.
בתאבון 🙂

רגע של יעילות:
אחרי שאכלתם ושבעתם, נשאר בסיר רוטב. כדאי להקפיא אותו, כך שבפעם הבאה יהיה לכם ציר מוכן שיעשיר את התבשיל.

לאן עכשיו?